Onze praktijk

Kathleen Braeken studeerde in 2007 af aan de Katholieke Universiteit Leuven als licentiate in de logopedische en audiologische wetenschappen. Haar stages deed ze in een ziekenhuis en in een MPI (Medisch Pedagogisch Instituut) waarbij Kathleen ervaring kon opdoen met zowel kinderen als volwassenen. In 2008 behaalde ze haar master in de Specifieke Lerarenopleiding Gezondheidswetenschappen aan de Katholieke Universiteit Leuven. De daaraan gekoppelde stage werd voltooid in een centrum voor basiseducatie in Genk. 

Tussen 2007 en 2010 deed Kathleen in een groepspraktijk in Lanaken extra praktijkervaring op waarna ze in september 2010 startte in haar eigen logopediepraktijk in Meeuwen-Gruitrode. Van 2010 tot 2016 werkte Kathleen nog 2 avonden per week in een groepspraktijk in Genk.

Kathleen volgt regelmatig bijscholingen en workshops om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen de logopedie. 

Zo volgde ze in 2016 de extra opleiding taaldiagnostiek bij meertalige kinderen bij Code, expertisecentrum van Thomas More. Daarnaast behaalde ze in 2018 ook nog een certificaat bij Peter Helderop voor de basiscursus OMFT 'Logopedie en tandheelkunde'. Als gecertifieerd Typ10-trainer leert Kathleen kinderen stapsgewijs typen. 

Zij is geconventioneerd en lid van de VVL, de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten.